verwarming paneel

Uw infrarood verwarming oftewel iHeadpanel is direct klaar voor gebruik.

Wat is er nu zo uniek aan de infrarood verwarming paneel, ook wel iHeadpanel genoemd. Door de gepatenteerde en unieke thermostaat die speciaal ontwikkeld is voor de Maxxinno infrarood plafond en wand verwarming panelen, die een zeer nauwkeurige temperatuurregeling en gecontroleerde, comfortabele en exact ingestelde temperatuur kunnen halen. Door de accumulerende werking en de P.I.D. regeling die zich alleen bevind in de Maxxinno panelen kunnen er uitzonderlijke energie besparingen worden behaald. 50% energie besparing is hier geen uitzondering en makkelijk haalbaar!! Maxxinno panelen verwarmen de ruimte door de moleculen in de ruimte in beweging te zetten. En niet een paneel die wordt verwarmt en daardoor zijn warmte uitstraalt.

Jaren van ontwikkeling

Maxxinno is al sinds 1999 druk in de weer om deze nieuwe techniek te ontwikkelen. In 2007 zijn ze gestart met de eerste productie en verkoop van de iHeadpanels oftewel infrarood verwarming panelen. Zij waren de eerste en zijn nog steeds de enige echte verwarming paneel fabrikant / leverancier, dit doordat het systeem is gepatenteerd. Inmiddels zijn er tal van imitatie verwarming panelen die niet vergeleken mogen worden.
Maxxinno iHeadpanelen hebben een accumulerende werking en niet zoals tal van de te verkrijgen namaak infrarood panelen het paneel wordt verwarmd en daardoor warmte uitstraalt. Denk aan een radiator, alleen dan elektrisch.

Wat zijn de verschillen?

Er zijn steeds meer verwamings panelen die er uiterlijk het zelfde uitzien als een iHeadpanel die ze infrarood verwarming paneel noemen. Hiermee kan geen hele ruimte worden verwarmd, maar slechts een gedeelte hiervan. Dit door te weinig capaciteit.
We mogen aannemen dat u zo min mogelijk energie wilt verbruiken en daarbij de meeste opbrengst krijgt.
Met ÉÉN iHeatpanel is het namelijk wel mogelijk om een gehele ruimte te kunnen verwarmen. Er zijn verschillende panelen die varieren in capaciteit en wel de gewenste resultaat behalen.

Let hier op bij aankoop van een infrarood verwaming paneel

Het is de kracht om zoveel mogelijk M2 te verwarmen met zo min mogelijk energie verbruik en zo min mogelijk infrarood verwarming panelen te gebruiken. Het is erg belangrijk dat u op minimaal 3 meter afstand de stralingwarmte van een paneel voelt. Een infrarood verwarming paneel bestrijkt onder een hoek van 160 graden de warmte de ruimte in. En let op dat de voorzijde van het paneel is voorzien van glas. Veel panelen zijn voorzien van kunststof afdekplaat die niet de de gewenste tempratuur af kunnen geven. Op den duur verkleuren deze panelen en de levensduur komt ook niet ten goede.

Welke iHeadpanel heeft u nodig om uw ruimte te verwarmen?

De volgende vuistregel kunt u als volgt toepassen. Neem 50Watt per m2. Voorbeeld: Heeft u een ruimte met 20m2 vloeroppervlakte dan is theoretisch een paneel van 1000Watt voldoende. Maar het is niet verkeerd om overcapasiteit te nemen. Het zelfde zoals normaal de capaciteit van een radiator wordt berekend. Hoe meer capaciteit u heeft des te sneller dat de ruimte is verwarmt. Daardoor schakeld het paneel zichzelf sneller terug naar een lager energie verbruik. Een infrarood verwarming paneel van 1300W is in deze ruimte meer dan voldoende. Groter is niet nodig!!

Wat is de tempratuur van een verwarming paneel in gebruik?

Een iHeadpanel / infrarood verwaming paneel wordt tussen de 120 en 140 graden warm. Warmer is niet comfortabel voor uw hoofd en schouders en kouder duurt het te lang voordat de ruimte is opgewarmt en de gewenste tempratuur wordt behaald. Hierdoor zal er teveel energie worden verbruikt.

Wand of plafond bevestiging?

Het is mogelijk om een iHeadpanel aan de wand maar ook aan het plafond te bevestigen. Een infrarood paneel dient onder 160 graden te stralen en de ruimte te verwarmen. Aan het plafond geeft het het beste resultaat met meeste opbrengst. De warmte wordt naar beneden gebracht maar stijgt ook automatisch op. Hierdoor ontstaan er minimale tempratuur verschillen tussen het plafond en de vloer. De ruimte er tussen in wordt optimaal verwarmt.
Wand bevestiging is ook mogelijk, denk aan badkamers! Hierdoor zal de straling horizontaal de ruimte in worden gestuurd.
Wordt een paneel tegen een wand geplaatst zal de warmte over bv een tafelblad strijken en niet de zelfde reslutaten behalen als wanneer het tegen het plafond is geplaatst.

Accumulerende werking.

Een infrarood verwarming paneel zorgt ervoor dat alle vaste lichamen zoals kasten, stoelen, stafels, personen en huisdieren worden verwarmt. De warmte die in de lichamen treed zal daarna ook de warmte uitsralen. Dit zorgt voor extra confort en extra opbrengst van het systeem.

Informatie:

Elk paneel is in de fabriek afgesteld en direct klaar voor gebruik. Eenvoudig binnen enkele minuten te monteren en te genieten van de comfortabele verwarming.
Een iHeadpanel dient niet te worden onderhouden, waardoor er geen extra kosten bijkomen voor bv een onderhouds contract. De levensduur van een iHeadpanel is bepaald op 25 jaar. Of meer bij normaal gebruik. Voldoende voor aangename warmte en daarbij besparende jaren!

maxxinno-infrarood-verwarming-paneel-in-badkamer-bij-leds-get-light