LED TL buis

Led tl-buis geplaatst

LED TL buis plaatsen met LED’s get light.

 

LED TL buis plaatsen gaat heel gemakkelijk en kan zonder aanpassing van het bestaande armatuur, door de bestaande TL buis uit het armatuur te nemen, de oude starter te verwijderen, nieuwe meegeleverde led starter en de nieuwe LED TL buis te plaatsten. Met behoud van het armatuur en zonder aanpassing te moeten verrichten. Dat is optie 1 die wordt toegelicht. Er is ook nog een tweede mogelijkheid. Wellicht is er in het verleden TL armatuur geleverd of wellicht een ombouw van de TL armatuur gerealiseerd waardoor de tl armaturen zijn voorzien van HF oftewel hoogfrequent voorschakelapparaat.

Geen zorgen ook dit type TL armatuur is te voorzien van een led TL buis. Het is iets meer werk doordat het voorschakelapparaat los gekoppeld mag worden en de voeding…lees 230V van het armatuur rechtstreek op de LED TL buis aangesloten moet worden. De LED TL buis is voorzien van een interne driver die zorgt dat de 230V verlaagd wordt. De aanpassing van de bestaande armatuur is eenvoudig en kan door u zelf worden verricht. Ons installatie team kan dit ook verzorgen.

LED TL buis en zijn verbruik.

Een LED TL buis is er in verschillende lengtes , kleuren en verschillende opbrengsten. Om een traditionele TL buis van 60cm met een verbruik van 18watt uit te wisselen gebruiken wij een LED TL buis van 10watt. Een 120cm lange traditionele TL buis heeft een verbruikt van 36watt aan vermogen. De LED TL buis vervanger is 18Watt. Ook een heel veel voorkomende gebruikte lengte voor een traditionele TL buis is 150cm die hedendaags 58watt aan energie verbruikt, om deze buis te vervangen hebben we een buis van 24watt in ons pakket. Zoals u kunt zien bespaar je tenminste de helft minder energie ten opzichten van een normale traditionele TL buis. Hier is nog niet het verbruik van het voorschakelapparaat in mee genomen. Deze verbruikt ook stroom om de tl buis te laten branden. Hier wordt met een led tl buis ook op bespaart.

LED TL buis en lichtkleuren

LED TL buizen leveren we in verschillende lichtkleuren. De meest toegepaste licht kleur op dit moment is de 4000Kelvin voor op kantoor en voor de industriële panden met bv een werkvloer wordt 6500Kelvin toegepast. 6500Kelvin gaat nog meer richting het daglicht en is zeer prettig in bedrijfshallen of voor productie processen. We willen dan ook graag voorstellen om de verschillen op uw eigen lokatie te demonstreren, zodat u zelf kunt ervaren wat licht kleur van een LED TL buis voor verschil maakt en geeft.

Wilt u meer info over de mogelijkheden van een led tl buis, of vrijblijvend een proefplaatsing en prijzen. Neem gerust contact op en hopen u van dienst te kunnen zijn.