LED strip

Led strip

LED strip en de 1001 toepassingen.

LED strip wordt tegenwoordig op gigantisch veel plaatsen toegepast. Waarom…omdat het zeer eenvoudig is om te verwerken. Het is plat, neemt weinig ruimte in beslag, is in alle kleuren te verkrijgen en energie zuinig. Een LED strip heeft zoveel mogelijkheden en wordt zonder dat u het misschien in de gaten heeft veel toegepast. Hotels, restaurants, winkels en nog meer plaatsten waar men LED strip gebruikt. Je kunt er voor kiezen een LED strip te nemen in één vaste kleur, maar ook te variëren met kleuren om een bepaalde sfeer te creëren of aanpassen in uw huisstijl kleur. Denk aan een lounge bar of entree van een hotel.

LED strip en de instellingen.

Zoals eerder toegelicht kan er legio kleuren in worden gesteld. Voor een LED strip heb je altijd een driver nodig die de 230V omzet naar bv 24V. Wil je met kleuren gaan werken dat dient er altijd gebruik gemaakt te worden van een RGB led strip en een LED controler. Met (R)ood, (G)roen en (B)lauw kunnen… wanneer deze gemixt worden met de LED controler, alle kleuren van de regenboog worden verkregen. Ook zijn er verschillende wattage’s die aangeduid worden in bv 4,8Watt per meter en zorgen voor de lichtsterkte. We leveren ook LED strip van 9,6Watt of 14,4Watt en 19,2Watt / meter, wat aangeeft dat er meer vermogen in gaat waardoor hij meer verlichting geeft. Hierin kan dus ook gestuurd worden en eventueel te dimmen. Vind u de verlichting te sterk dan leveren we een dimbare driver die er uiteindelijk voor zorgt dat de LED strip minder gaat branden. Dit bepaald ook de sfeer.

Lengte van een LED strip

Standaard zit er bv 5 meter LED strip om een rol. Je kunt in principe blijven koppelen en tot wel 25 meter aan 1 stuks LED stip plaatsen. Hiervoor zijn meerdere componenten nodig om het geheel aan te kunnen sturen. Nu is 25 meter erg lang, maar u wilt graag een kleine ruimte of klein stukje voorzien van LED strip. Dat is ook mogelijk!! Dit omdat LED strip per 10 cm is te gebruiken. De LED strip kan heel eenvoudig om de 10 cm worden ingekort of worden afgenomen.

Afwerking van LED strip

Een LED strip is een eenvoudige strip waar LED’s op geplaatst zijn en aan de onderzijde is voorzien van dubbelzijde tape, dit om makkelijk in een LED profiel te plaatsen waardoor het direct netjes is afgewerkt. Als de LED strip niet in het zicht komt is het niet noodzakelijk om hem in een LED profiel te plaatsen, wel adviseren wij om hem op een aluminium strip te plaatsten zodat hij zijn warmte goed kan afvoeren. Voor tips en mogelijkheden van LED strip en voor LED profielen neem gerust contact op. Hier zijn heel veel mogelijkheden. Denk aan vlak, inbouw, 45 graden en oa opbouw LED profiel. Ook is de afscherming in het LED profiel uit te kiezen van transparant, mat in zeer mat.

Vragen…..neem gerust contact op!!