LED High bay

LED High bay led armatuur geplaatstLED High bay armatuur in plaats van de enegrie vretende HQL lampen

 

HQL lampen zijn er in verschillende wattage’s maar veel gebruikt is de 400Watt versies. Deze komen veel voor in productie hallen, magazijnen en panden die hoog zijn gebouwd. Het zijn armaturen met een industriële look en in het verleden veel werden toegepast. LED high bay is hier een goede vervanger voor met de zelfde industriële uitstraling maar dan voorzien met LED. Afhankelijk van de hoogte kunnen we ongeveer aanhouden dat er 50% op de energiekosten bespaart wordt wanneer gekozen wordt voor een LED high bay armatuur. Er zijn verschillende wattage’s maar ook verschillende modellen voor LED high bay armaturen. Dit heeft te maken met de hoek die verkregen dient te worden om de werkvloer op de juiste manier te verlichten zodat de verlichting overlapt en de gehele oppervlakte verlicht is.

Lichtplan voor een LED High bay armatuur.

Om te bepalen of er de juiste aantal HQL lampen aanwezig zijn en te vervangen naar LED high bay. Zorgen we voor een lichtplan om de juiste nieuw te plaatsen LED high bay te visualiseren en de juiste wattage te adviseren. Juiste wattage is mede afhankelijk van de hoogte van het pand waar zich de HQL lampen bevinden. Met een lichtplan kan er exact worden bepaald waar de verlichting uitstraalt en hoeveel verlichting er op een plaats neerstrijkt. 

Plaatsen van LED High bay armatuur.

Om opnieuw de LED high bay armatuur te plaatsen en de oude HQL armatuur te verwijderen, heeft u een hoogwerker nodig. Vaak kan op de zelfde plaatst een LED high bay terug worden geplaatst. Omdat in de loop de jaren wellicht het magazijn wat betreft indeling is veranderd is het nu een mooie gelegenheid om het lichtplan te wijzigen en direct de juiste aantal LED high bay armatuur te plaatsen. Ook voor nieuwbouw van een bedrijfshal / pand neem gerust contact op.