LED Downlighter

LED Downlighter en de toepassingenLed downlighter geplaatst.

LED Downlighter wordt erg veel toegepast om de oude PL oftewel spaarlamp te vervangen. Een traditionele spaarlamp is al zuinig, maar een LED downlighter is nog eens  50% zuiniger. Denkt u er over na om de downlighters met PL spaarlampen te vervangen omdat ze zijn versleten en toch nieuwe armaturen nodig heeft. Stap dan direct over op een LED downlighter. Downlighters zijn veel al verwerkt in systeem plafond, waarin de gaten worden gemaakt om het armatuur te plaatsen. Bij nieuwbouw wordt er direct een LED downlighter geplaatst.

Plaatsen van een LED downlighter

 

Omdat een LED downlighter meer licht output geeft met minder wattage verbruiken ze veel minder stroom maar zijn veel al kleiner dan een traditionele PL spaarlamp downlighter. Op het moment dat u de PL armatuur wil vervangen dient u er wel rekening mee te houden dat wellicht het systeemplafond plaat ook vernieuwd dienen te worden. Ook hier is een oplossing voor omdat we nog niet hebben toegelicht dat de platen er waarschijnlijk ook al een aantal jaren gelden in zijn geplaatst en door gebruik van het pand zijn verkleurt. Op het moment dat u een LED downlighter gaat plaatsen en een nieuw gat moet creëren.  Heeft u een nieuwe systeem plafond plaat nodig. Deze zijn lichter van kleur dan het oude systeem plafond. U kunt er voor kiezen om 1 ruimte te nemen waar u de oude platen uitneemt en deze te gebruiken voor de nieuwe te plaatsen LED downlighter. De ruimte waar u de systeemplafond platen heeft weg genomen, voorziet u dan alsnog met nieuwe platen. Er is dan één nieuwe ruimte en de oude systeem plafond platen zijn geïntegreerd  voor de nieuwe geplaatste LED downlighter.

Verbruik en kleuren van een LED downlighter.

LED downlighter en het verbruik is afhankelijk waar hij geplaatst wordt en hoe hoog het plafond is. Hoe hoger het plafond des te zwaarder in vermogen moet de LED downlighter zijn om de juiste hoeveelheid verlichting te verkrijgen waar verlichting nodig is. Met lichtkleuren kan er gestuurd worden en zo de juiste LED downlighter worden gekozen. Dit is een stukje lichtadvies en kan ten aller tijden op uw lokatie worden gedemonstreerd. Verkrijgbaar zijn oa 3000Kelvin – 4000Kelvin en 6000Kelvin